Koken en genieten in Frankrijk!

Drie dagen koken en genieten van het Franse leven met een verblijf in de Abdij in Ayen-Bas. U maakt iedere dag een heerlijk Frans drie gangen menu met een amuse bouche vooraf die we gezamenlijk bereiden. 
We gaan paté & terrines maken en taarten, cannelés bordelais, madeleines en alles bakken waar Frankrijk trots op is. 

We bekijken de escargots boerderij en slenteren over de zondagochtendmarkt in Objat, of we bezoeken (afhankelijk van het jaargetijde) een 'truffière' en de beroemde likeurstokerij Denoix. Mocht u willen weten hoe het nu precies zit met de foie gras dan nemen wij u mee naar een lokale boerderij.

Ilco zal zijn zelfgemaakte likeuren laten proeven en zorgen voor heerlijke wijnen. Sara dekt feestelijke tafels met o.a. het antieke Limoges servies van haar familie en maakt iedere avond een groot haardvuur.

Samenwerking

Ilco Schuringa en Sara Höhner (eigenaren van de Abdij) hebben hun liefde voor het koken gebundeld met Pauline Blankenberg-ter Kuile. Pauline is patissier en geeft al vele jaren kook- en chocoladeworkshops. Zij heeft haar cateringbedrijf - Paulines Cuisine - in de Heerlijkheid Hemmen vlak onder Wageningen in de Betuwe.

 

 

Cursusdata 2021

1 - 4 oktober
Zie verder ook www.paulinecuisine.nl

Kosten & Inschrijving

Prijs per persoon inclusief 3 kooklessen en diner, 3 overnachtingen, ontbijt, lunch & alle drank € 575,= p.p., op basis van 2pers. kamer. Toeslag eigen kamer: €140,- 
U kunt zich alleen of met meerdere mensen inschrijven. De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Stuur een email naar Pauline. Vergeet niet duidelijk aan te geven voor welk weekeinde u zich in wilt schrijven.

Vervoer

U kunt per auto komen, maar ook vanaf Schiphol per vliegtuig naar Bergerac, Toulouse of Bordeaux. Daar kunt u dan een auto huren of de trein naar Brive nemen.